Kalvfärsköttbullar med marsalavin

4

Du behöver

  • 4 msk ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 50 g skållad sötmandel, grovhackad
  • 3 sticklökar, fint skurna
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 500 g kalvfärs
  • 2 ägg
  • salt, vitpeppar från kvarn
  • 0,5 dl marsalavin, eller torr sherry
  • 100 g fontinaost, tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 15 g smör

Gör så här

  1. Slå mjölken över ströbrödet och låt det svälla.
  2. Blanda samman mandel, lök, vitlök, persilja och kalvfärs.
  3. Salta och peppra färsen. Blanda ned äggen i ströbrödet och arbeta in i färsen.
  4. Vänd ned vin och ost i färsen och stek ett litet smakprov. Smaka av med salt och peppar. Forma fina runda bullar och stek i olja och smör.
  5. Skvätt över lite mer marsala före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept