Ingefärskryddad pumpasoppa

5

Du behöver

  • 1 butternutsquash
  • 4 svenska syrliga äpplen
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gul curry
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och tabasco
  • Servera med matlagningsyoghurt och krispig tortilla.

Gör så här

  1. Skala och dela pumpan på mitten, gröp ur kärnorna. Skär pumpan i mindre bitar. Skala och tärna äpplena. Skala, grovhacka lök och vitlök. Fräs alla grönsaker i en rymlig gryta i olja.
  2. Strö över curry och ingefära, låt fräsa med en stund innan buljongen slås över. Lägg ned lagerblad och låt soppan puttra tills grönsakerna är mjuka. Lyft upp lagerbladen.
  3. Mixa soppan slät eller låt den vara lite "chunky" och grov. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Toppa soppan med en klick matlagningsyoghurt.
  5. Servera gärna med tortilla som penslas med olja och rostas krispiga i ugn på 200 grader.
  6. Det är gott att toppa soppan med skalade räkor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept