Hjort med whiskyost- och mandelpotatisstomp, rödvinssås

4

Du behöver

  • 600 g hjortfilé
  • 2 msk kryddsalt (salt, svartpeppar, rosmarin, enbär)
  • Olja + smör till stekning
  • 800 g mandelpotatis
  • 2 ark tunnbröd
  • 150 g Allerums whiskyost
  • 2 msk hackad persilja
  • smör
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 150 g skalade smålökar
  • 2 dl rödvinssås
  • 1 dl små gröna bönor, ex spritade soyabönor

Gör så här

  1. Gör så här/tillvägagångssätt:
  2. Krydda köttet och bryn det runt om. Stek i 125 graders ugn till 58 grader innertemperatur, låt vila med handduk eller smörpapper över i 10 minuter.
  3. Skala och koka mandelpotatisen försiktigt i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt potatisen ånga av, krossa potatisen lätt med hjälp av en träslev och vänd ned ost och persilja.
  4. Bred tunnbrödet med smör och fördela ut potatis- och oststompet.
  5. Rulla ihop som en rulltårta, bryn runt om i stekpanna i smör.
  6. Puffa den färdig i ugnen.
  7. Tärna fläsket och fräs det med smålöken, slå på rödvinssås och låt det puttra samman så att lökarna blir mjuka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept