Hallon och maränger

10

Du behöver

  • 1 l färska hallon
  • 100 g äggvita
  • 250 g strösocker

Citronkräm:

  • 75 g citronsaft
  • 50 g socker
  • 2 st citroner, rasp
  • 100 g smör
  • 150 g ägg
  • 25 g socker
  • 1 st blötlagt gelatinblad
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Maränger:
  2. Blanda äggvita och strösocker väl och värm över måttlig värme i vattenbad till 60-70°C.
  3. Vispa därefter upp till full volym. Klicka ut yviga klutar med två matskedar. Baka i 150°C c:a 30 min.
  4. Citronkräm:
  5. Koka upp citronsaft, rasp, socker och smör. Vispa upp äggen i en bunke.
  6. Slå citronblandningen över äggen och ta tillbaks till värmen, sjud upp
  7. Under omrörning till en tjock kräm. Rör ned gelatinbladet, sila genom en
  8. Tät sil och kyl ned. Vispa grädden och vänd samman med citronkrämen.
  9. Varva maränger, citrongrädde och hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept