Gulasch

Malin Söderström

Gulasch

10 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g högrev, skuret i grytbitar
  • 800 g gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 msk hel kummin, krossade
  • 1 msk timjan
  • 1 citron, rivet skal + saft
  • 0,5 msk salt

Gör så här

  1. Skölj köttet i kallt vatten, låt det rinna av och lägg i en bunke.
  2. Skiva löken tunt och lägg i en bunke.
  3. Hacka vitlöken fint. Fördela alla kryddor över kött och lök, massera in kryddor, salt, olja, citronsaft och rasp.
  4. Ringla lite olivolja i en tjockbottnad kastrull, lägg på löken och sedan köttet ovanpå löken. Blanda inte runt utan låt köttet ligga på en lökbädd.
  5. Sätt på ett tättslutande lock och sätt på mediumvärme.
  6. Låt grytan få ett uppkok och sänk sedan värmen. Låt grytan puttra i ca 60 min. Späd ev med lite vatten.
  7. När köttet är mört, smaka av med salt.