Grillad chorizo med krämig potatis- och svartrotsragu

4

Du behöver

  • 4 choritzo i portionsstorlek
  • 400 g tärnad potatis
  • 4 kronärtskocksbottnar
  • 200 g svartrötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 15 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Gör så här/tillvägagångssätt:
  2. Grilla korven
  3. Tärna skockor, slanta svartrötterna och hacka lökarna.
  4. Fräs alla grönsaker kort i olja och smör. Slå på vin, buljong och grädde, lägg på ett lock och låt det puttra ett tag. Smaka av med salt och vitpeppar, och låt det sakta puttra klart.
  5. När potatisragun är klar, vänd ned persilja och servera till den nygrillade korven.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept