Glödbakad gädda med valnötspestosvängd färskpotatissallad

4

Du behöver

  • 1 st gädda
  • dill
  • gräslök
  • lagerblad
  • citron
  • salt
  • peppar
  • smör
  • folie
  • 50 g valnötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g rucolasallad
  • 2 kvistar basilika
  • 40 g riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1 kg nykokt färskpotatis
  • 200 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Skölj och torka gäddan. Krydda gäddan rejält runt om och inuti med salt och peppar.
  2. Fyll buken med örter, smörklickar, citronrasp och citronsaft. Linda in gäddan i ett par lager folie och se till så att paketet blir helt tätt. Lägg i glöden ca 50 minuter.
  3. Stöt samman valnötter och vitlök i mortel till en pasta.
  4. Lägg i rucola och basilika och stöt ned till allt är finfördelat. Tillsätt efter hand lite av oljan. Rör ned osten och stöt samman allt. Rör efter hand ned resterande olja, smaka av med salt. Vänd samman potatisen med peston och delade körsbärstomater.
  5. Servera potatisen helst medan den forfarande är lite ljummen, men den är självklart även toppengod kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept