Fylld kyckling med salsiccia och mjukbakad lök

4

Du behöver

  • 4 gula lökar
  • 4 kycklingbröst
  • 4 hårdkokta ägg, grovhackade
  • 100 g parmaskinka, tärnad
  • 0,5 krm muskotnöt
  • 200 g salsiccia (eller grovmalen fläskfärs som kryddas)
  • 1 sked tomatpuré
  • olivolja och smör
  • 3 dl vitt vin
  • 1 lagerblad (eller 1 kvist salvia)
  • salt, peppar
  • olja och smör att steka i
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 nypa socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Lägg lökarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen.
  3. Baka ca 60 min. Ju lägre temperatur och längre tid, desto godare lökar.
  4. Putsa kycklingbrösten. Snitta bröstet i sidan så att det går att vika upp som en fjäril, skär inte igenom.
  5. Sprätta upp korven och smula ned inkråmet eller den välkryddade färsen i en bunke, vänd ned ägg, parmaskinka, persilja och smaksätt med muskotnöt.
  6. Lägg ut kycklingskivorna och lägg fyllningen i mitten och rulla ihop till en rulle.
  7. Bind upp rullen med bindgarn eller sätt ihop den med tandpetare.
  8. Bryn rullen i matfettet i en het panna, salta och peppra runt om.
  9. Slå på 1 dl vin. När det har dunstat slå på resterande vin och lägg på lock.
  10. Låt det puttra sakta i 15-20 min.
  11. Lyft upp kycklingen och slå de passerade tomaterna i skyn, smaka av med socker, salt och peppar.
  12. Tag bort snöret eller tandpetarna och skiva upp kycklingen.
  13. Servera kycklingen med löken och tomatskyn samt färsk pasta eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept