Frittata med soltorkade tomater och rosmarin

2

Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 6 ägg
  • 150 g mozzarellaost, tärnad

Gör så här

  1. Häll oljan i en titanpanna. Krossa vitlöksklyftan och lägg ned i pannan. Hetta upp.
  2. Skiva zucchini och skär paprikan i bitar, fräs i pannan.
  3. Skär tomaterna i mindre bitar, lägg i en skål med rosmarin och vatten. Knäck i ett ägg och mixa med stavmixer så att tomaterna går sönder (det går bra att ha tomaterna fint skurna, men de ger mer smak om de mixas sönder). Knäck i resterande ägg i skålen, krydda med salt och peppar i äggsmeten och på grönsakerna. Slå äggsmeten i pannan, rör runt och strö 2/3 delar av osten över. Låt omeletten stelna, sätt på ett lock eller ställ in pannan i ugnen.
  4. Vänd upp omeletten på ett fat och strö över resterande ost.
  5. Servera med en grönsallad.
  6. Frittatan är även supergod att äta kall.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept