Färska räkor med pepparrotsaioli

Du behöver

  • 1 bit pepparrot
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger, fyllig och god
  • 2 tsk svensk senap
  • 2 dl rapsolja
  • salt
  • 1 kg färska räkor
  • toastbröd

Gör så här

  1. Gör så här/tillvägagångssätt:
  2. Riv pepparroten, lägg en bit oriven pepparrot åt sidan. Värm upp rapsoljan till 60 grader med den rivna pepparroten. Ställ åt sidan och låt pepparroten dra ca 20 minuter och svalna. Sila av oljan i en finmaskig sil.
  3. Vispa upp äggulorna i en skål med vinäger och senap. Vispa ned oljan under ständig vispning. Krydda pepparrotsmajonnäsen med salt och eventuellt någon droppe extra vinäger.
  4. Lite nyriven pepparrot kan vara gott att vända ned för lite extra sting.
  5. Servera pepparrotsmajonnäsen med färska räkor och nyrostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept