Fänkålsstekt strömmingsfilé med ljummen potatis- och ostsallad

4

Du behöver

  • 600 g strömmingsfile, dragen
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk senapsfrö
  • 0.5-1 tsk salt
  • 400 g små kulpotatisar, nykokta
  • 2 dl blomkålsbuketter
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
  • 100 g sockerärtor, blancherade
  • 2 skållade tomater, skållade
  • 1 msk gräslök
  • 50 g tärnad hälsingeost
  • 1 fänkål

Gör så här

  1. Stöt kryddorna i mortel.
  2. Krydda strömmingsfiléerna med kryddblandningen.
  3. Fräs blomkålen i oljan, slå vinägern och vänd ned potatisen, lägg på ett lock och låt det stå åt sidan ett par minuter. Om det var för hett i kastrullen, slå i några matskedar vatten.
  4. Vänd ned blancherade sockerärtor, skållade och urkärnade tomater skurna i båtar. Salta och peppra över grönsakerna. Vänd ned gräslök och ost och låt det bli ljummet.
  5. Hetta upp smör i en stekanna och stek strömmingsfiléerna på båda sidor. Dom behöver endast vändas i pannan.
  6. Servera strömmingen med potatissalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept