Djävulsk kyckling

2

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 2 st chili, röda spansk peppar
  • 1,5 dl citronsaft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skölj kycklingen och lägg den med bröstsidan nedåt.
  2. Klipp loss ryggbenet och pilla bort nyckelbenen, vänd och klipp bort vingspetsarna.
  3. Tryck till kycklingen så att den håller dig platt.
  4. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och mellanväggar. Finhacka chilin mycket fint och blanda med citronsaft och olja.
  5. Klappa in chili, citron och oljeblandningen. Tips: lägg kycklingen i en plastpåse, slå i blandningen och massera in den i kycklingen.
  6. Vik in benändarna på kycklingen och lägg den på galler med plåt under. Salta kycklingen och grilla under grillelement i ugn på 200 grader i cirka 60 minuter.
  7. Vänd kycklingen under tiden så den får en jämn värme.
  8. Det går också bra att steka kycklingen utomhus på grillen.
  9. Servera en härlig sallad till, gärna en matig potatissallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept