Crostata di limone

Du behöver

Botten:

  • 350 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 175 g ossaltat smör, skuren i kuber
  • 100 g florsocker
  • 3 äggulor
  • Fyllning:
  • 7 citroner, rasp och saft
  • 350 g strösocker
  • 6 ägg
  • 9 äggulor
  • 300 ossaltat smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Arbeta samman mjöl, salt och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt socker och äggula och arbeta kvickt ihop. Linda in degen i plastfilm och lägg kallt i ca 1 timme.
  2. Fodra en smord och mjölad pajform 30 cm diameter. För grädda i 150° ca 20 minuter.
  3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen utom smöret i en rymlig och tjockbottnad kastrull. Rör tills sockret har löst sig. Tillsätt hälften av smöret och fortsätt rör, tills fyllningen börjar tjockna, tillsätt resterande smör och fortsätt rör tills fyllningen är tjock. Det är viktigt att rör hela tiden. Dra av från värmen och ställ kastrullen i kallt vatten och fortsätt rör tills fyllningen har svalnat. Sätt ugnen på 230°, fyll upp pajskalen och grädda 5-8 minuter eller tills pajen har fått lite färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept