Citrongräskryddad fisksoppa

4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 bit ingefära
  • 2 citrongrässtjälkar
  • 2 limeblad
  • 2 dl vittvin
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl kokosmjölk
  • fisksås
  • 1 lime
  • Ca 1 msk maizena
  • 1 l blancherade grönsaker, kokt potatis, sockerärtor, sparris, spetstkål, morötter, blomkål
  • 400 g vit fisk
  • 2 dl räkor
  • 2 sticklökar

Gör så här

  1. Gör så här/tillvägagångssätt:
  2. Grovhacka lök och vitlök, kärna ur chilin och skär ned. Fräs i olivolja tills löken blir transparent. Skiva ingefäran och krossa citrongräset. Lägg ned i grytan och slå på vätskan, låt puttra i 10 minuter. Smaka av med fisksås och rasp och saft från limen. Sila av genom finmaskig sil och red lätt till önskad konsistens.
  3. Mixa gärna soppgrunden med en stavmixer.
  4. Lägg ned grönsakerna att bli varma och fisken skuren i mindre bitar. Lägg på ett lock och låt fisken gå klart.
  5. Servera i soppskålar. Toppa med räkor och skuren sticklök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept