Brödsallad

4

Du behöver

  • 2,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt, peppar
  • 1 rödlök, skivad
  • 6 tomater, mogna
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 skivor dagsgammalt bondbröd, tärnat
  • 200 g blancherad grönsparris, skuren i bitar
  • 1 dl blandade oliver
  • 6 basilikablad

Gör så här

  1. Slå vinägern i en rymlig skål.
  2. Finhacka vitlöksklyftan och rör ned i vinägern, krydda med salt och peppar.
  3. Skiva löken tunt och vänd ned i vinägern.
  4. Tärna tomaterna och skär paprikan i bitar. Vänd ned grönsakerna i skålen, ringla över olja och vänd ned det tärnade brödet, sparris och oliver. Riv basilikabladen över.
  5. Låt salladen gärna stå i en timme för att ”mogna”.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept