Boboti

4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 msk salt
  • svartpeppar
  • 1 dl ris
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk hackad persilja
  • 0,5 dl russin

Topping

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk curry
  • salt och peppar
  • 2 msk flagad mandel

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Stek i smör så att löken blir gyllenbrun.
  2. Vispa samman ägg, creme fraiche, salt, peppar och ris.
  3. Rör samman risblandningen med köttfärsen. Vänd ned persilja, russin och lök när den svalnat något. Lägg färsen i en ugnsfast form och platta till toppen.
  4. Baka i ugn på 175 grader i 10 minuter.
  5. Rör under tiden samman ägg, mjölk och curry. Krydda lätt med salt och peppar.
  6. Slå äggstanningen och den flagade mandeln över köttfärsen och baka ytterligare ca 20 minuter (tiden är beroende på köttfärsens tjocklek).
  7. Servera bobotin med en matig grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept