Bläckfiskpasta

4

Du behöver

  • 400 g små bläckfiskar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm röda chiliflakes
  • 0,5 dl vitt vin
  • havssalt
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl persilja, grovt hackad
  • 500 g pasta (torkad vikt), gärna platt spaghetti dvs Taglierini

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med lättsaltat vatten till pastan på spisen.
  2. Rengör bläckfisken om den inte är färdigrensad. Ta tag i huvudet och dra ur säcken som finns inuti, släng det tillsammans med innehållet i kroppen. För att få bort den genomskinliga inre förhårdnaden som är ett vitt, transparent ben, så kan man böja kroppen lätt och trycka ut det. Dra av så mycket som möjligt av det mörka skinnet, tag lite salt på händerna som hjälp. Skölj bläckfisken noga under rinnande vatten. Skär ett snitt i bläckfisken så att den blir platt och skåra rutmönster på båda sidor.
  3. Skiva vitlöken tunt, fräs bläckfisken med vitlöken i olja. Strö över chiliflakes och slå på vinet. Salta.
  4. Dela tomaterna. Vänd ned tomater och persilja tillsammans med bläckfisken.
  5. Koka pastan al dente och vänd samman med bläckfisken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept