Aprikos- och rosmarinspäckad fläskkarré med sötpotatispuré

4

Du behöver

  • 800 g fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rosmarin
  • 15 torkade aprikoser
  • 2 msk chipotleglaze ( eller annan glaze med rökig smak)
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 4 portioner nykokt spaghetti

Gör så här

  1. Gör så här/tillvägagångssätt:
  2. Gör ett hål med en lång och smalkniv rakt igenom fläskkarrén längsmed fibrerna.
  3. Använd gärna ett bryne för att få en skåra i fläskkarrén.
  4. Stoppa in aprikoser och rosmarin i fläskkarrén, bind gärna upp köttet och bryn köttet.
  5. Salta rikligt runt köttet och pensla glazen runt om.
  6. Lägg köttet på ett galler i 120 graders ugn, stek karrén till en innertemperatur av 76 grader.
  7. Låt köttet vila 10 minuter.
  8. Ta bort bindgarnet skär karrén i skivor.
  9. Servera karrén med sky monterad med chipotleglaze och sötpotatispuré eller rostad potatis och sötpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept