Malins matiga rawfoodsallad

Malins matiga rawfoodsallad
Foto: TV4

Malins matiga rawfoodsallad

Av: Malin Berghagen

Från: Klockan nio hos stjärnorna

19 ingredienser

30 min

Sött, surt, salt och beskt leker tillsammans. Serveras med stenugnsbakat franskt levainbröd. /Malin Berghagen

Vintips
Jules Muller Pinot Gris Reserve 6702

Malin bjöd även på

Yogasmekt avokado och squashtartar

Kärlekskaka

Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

sallad

  • savoykål (eller grönkål)
  • bladspenat
  • ärtskidor
  • röd paprika,
  • gul paprika
  • basilika
  • apelsin
  • broccoli

Topping

  • 1 näve pinjenötter
  • 1 näve solrosfrön
  • 1 näve cashewnötter
  • 1 näve torkade tranbär
  • 1 granatäpple (fröna)
  • olivolja
  • salt
  • honung

bröd

  • Stenugnsbakat franskt levainbröd
  • olivolja
  • salt

Gör så här

Sallad

  1. Skär grönsakerna i lämpliga bitar och blanda samman.

Topping

  1. Stek pinjenötterna, solrosfröna, och cashewnötterna i lite olivolja och salt tills de får en gyllenbrun färg.
  2. Blanda i salladen men spara lite till garneringen.
  3. Häll i en näve torkade tranbär och fröna från ett granatäpple.
  4. Blanda allt kärleksfullt med lite olivolja och ringla sedan honung över toppen.
  5. Strö lite frön över salladen.

Bröd

  1. Servera levainbrödet i skivor tillsammans med salladen.
  2. Ha ett fat med olivolja och salt bredvid att doppa brödet i.