Malins matiga rawfoodsallad

30 min
4
Malins matiga rawfoodsallad
Foto: TV4

Sött, surt, salt och beskt leker tillsammans. Serveras med stenugnsbakat franskt levainbröd. /Malin Berghagen

Vintips
Jules Muller Pinot Gris Reserve 6702

Malin bjöd även på

Yogasmekt avokado och squashtartar


Kärlekskaka



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.


Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 maj 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Sallad

  • Savoykål(eller grönkål)
  • bladspenat
  • ärtskidor
  • Paprika, röd
  • paprika, gul
  • basilika
  • apelsin
  • färsk broccoli

Topping

  • 1 näve pinjenötter
  • 1 näve solrosfrön
  • 1 näve cashewnötter
  • 1 näve torkade tranbär
  • 1 granatäpple(fröna)
  • olivolja
  • salt
  • honung

Bröd

  • Stenugnsbakat franskt levainbröd
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sallad
    Skär grönsakerna i lämpliga bitar och blanda samman.
  2. Topping
    Stek pinjenötterna, solrosfröna, och cashewnötterna i lite olivolja och salt tills de får en gyllenbrun färg.
  3. Blanda i salladen men spara lite till garneringen.
  4. Häll i en näve torkade tranbär och fröna från ett granatäpple.
  5. Blanda allt kärleksfullt med lite olivolja och ringla sedan honung över toppen.
  6. Strö lite frön över salladen.
  7. Bröd
    Servera levainbrödet i skivor tillsammans med salladen.
  8. Ha ett fat med olivolja och salt bredvid att doppa brödet i.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept