Kärlekskaka

30 min
4
Kärlekskaka
Foto: TV4

Chokladkaka ackompanjerad av en sommaräng av bär, tofuglass och syndig grädde. I en sann häxritual hjälper denna dessert till i mötet mellan man och kvinna. /Malin Berghagen

Vintips
Josef Andert Beerenauslese 4589

Kakan är lika god varm som kall. Villl du äta den kall bör den stå i kylskåp under natten.

Malin bjöd även på

Yogasmekt avokado och squashtartar


Malins matiga rawfoodsallad



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

11 maj 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Kakan

  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 6 st ägg
  • 150 g socker
  • 100 g smör
  • 1 nypa chilipulver

Topping

  • 150 g mörk choklad, 70 %
  • grädde
  • färska bär

Gör så här

  1. Kakan
    Värm ugnen till 150 grader.
  2. Smält chokladen försiktigt med smöret i en kastrull.
  3. Vispa äggulan och äggvitan för sig med hälften av sockret i varje.
  4. Rör försiktigt i äggvitan i äggulan och sedan den varma chokladen.
  5. Strö i lite chili och häll ner i en form och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Topping
    Värm toppingens choklad i en kastrull och blanda den med lite grädde så den inte stelnar när den kallnar.
  7. Lägg mixen ovanpå chokladtårtan.
  8. Serveras med bär och grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept