Miniomelett med kantarellycka

Miniomelett med kantarellycka
Foto: TV4

Miniomelett med kantarellycka

Av: Malin - Linköping

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Receptet på omelett räcker till cirka 4 personer som förrätt.

Vintips från Malin
Tokolosh Merlot (2057) 76.-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

omelett

  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,25 dl Västerbottensost, riven
  • 1 msk persilja, hackad
  • 0,5 dl smörstekta kantareller

Kantarellycka

  • 3 dl kantareller (eller ca 2 dl frysta)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl grädde
  • soja

Gör så här

Omelett

  1. Vispa ihop alla ingredienser, rör ner svampen.
  2. Pensla 4 bullformar med matolja, fördela smeten i formarna.
  3. Grädda mitt i ugnen.

Kantarellycka

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skär svampen i mindre bitar, stek i smör med salt och peppar.
  3. Tillsätt löken, låt fräsa och bli lite mjuk.
  4. Tillsätt grädden, låt småputtra tills det tjocknar, lite soya för färgens skull.
  5. Ta försiktigt ut omeletten ur formen, placera på assiett, lägg på lagom mycket stuvning, garnera gärna med färsk persilja.