Miniomelett med kantarellycka

Miniomelett med kantarellycka
Foto: TV4
4

Du behöver

Omelett

  • 1 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 0,25 dl västerbottensost, riven
  • 1 msk persilja, hackad
  • 0,5 dl smörstekta kantareller

Kantarellycka

  • 3 dl färska kantareller eller ca 2 dl frysta
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl grädde
  • soya

Gör så här

  1. Omelett
    Vispa ihop alla ingredienser, rör ner svampen.
  2. Pensla 4 bullformar med matolja, fördela smeten i formarna.
  3. Grädda mitt i ugnen.
  4. Kantarellycka
    Skala och hacka löken.
  5. Skär svampen i mindre bitar, stek i smör med salt och peppar.
  6. Tillsätt löken, låt fräsa och bli lite mjuk.
  7. Tillsätt grädden, låt småputtra tills det tjocknar, lite soya för färgens skull.
  8. Ta försiktigt ut omeletten ur formen, placera på assiett, lägg på lagom mycket stuvning, garnera gärna med färsk persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept