Palsternackscappuccino

30 min
4
Palsternackscappuccino
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Soppa

  • 500 g palsternacka
  • 1 st lök, gul
  • smör
  • 1,5 dl vitt vin, torrt
  • 6 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1 krm vitpeppar

Topping

  • 200 g bacon
  • 50 g valnötskärnor
  • 1 st päron, fast
  • smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Soppa
    Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.
  2. Skala och hacka löken, fräs löken i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar.
  4. Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, cirka 10 – 12 minuter.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Tillsätt grädde och peppar.
  7. Topping
    Skär baconet i mindre bitar, stek knaprigt.
  8. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.
  9. Kärna ur och tärna päronet.
  10. Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter, bacon och gräslök.
  11. Värm mjölken och vispa till ett skum.
  12. Servering
    Servera soppan i portionsskålar.
  13. Lägg mjölkskummet på soppan och strö över nötter, päron och bacon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept