Malins marängsviss

Malins marängsviss
Foto: TV4

Malins marängsviss

Av: Malin - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

1h

– En klassisk marängsviss på nytt vis med rabarber.

Vintips från Malin
Charles de Fère Rosé, 77119, 59:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Maränger

  • 3 äggvitor
  • 1,5-2 dl strösocker
  • 0,5 krm ättiksprit 12 %

rabarberkompott

  • 750 g rabarber
  • 1-1,5 dl strösocker

Nötströssel

  • 100 g sötmandel

Övrigt

  • 0,5 l vaniljglass
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Maränger

  1. Värm ugnen till 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna med ättiksspriten tillsammans med 1 dl av sockret till ett fast skum.
  3. Vänd försiktigt ned resten av sockret.
  4. Klicka ut smeten i form av toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills marängerna släpper pappret.

Rabarberkompott

  1. Skala rabarberna och dela dem i 3-4 cm stora bitar och sjud dem sedan i en kastrull på svag värme tillsammans med sockret tills rabarberna har mjuknat efter cirka 5-10 minuter.

Nötströssel

  1. Finhacka mandeln och lägg rosta dem sedan i en stekpanna tills dem har fått en fin gyllenbrun färg.

Grädde

  1. Vispa grädden tills den blir fluffig.

Servering

  1. Varva marängerna med grädde, glass och rabarberkompott i lite större genomskinliga serveringsglas och toppa med nöttströsslet.