Malins marängsviss

Malins marängsviss
Foto: TV4

- En klassisk marängsviss på nytt vis med rabarber.

Vintips från Malin
Charles de Fère Rosé, 77119, 59:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


29 september 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

Maränger

  • 3 st äggvitor
  • 1,5 - 2 dl socker
  • 0,5 krm ättikssprit

Rabarberkompott

  • 750 g rabarber
  • 1 - 1,5 dl socker

Nötströssel

  • 100 g sötmandel

Övrigt

  • 0,5 l vaniljgräddglass
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Maränger
    Värm ugnen till 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna med ättiksspriten tillsammans med 1 dl av sockret till ett fast skum.
  3. Vänd försiktigt ned resten av sockret.
  4. Klicka ut smeten i form av toppar på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter eller tills marängerna släpper pappret.
  6. Rabarberkompott
    Skala rabarberna och dela dem i 3-4 cm stora bitar och sjud dem sedan i en kastrull på svag värme tillsammans med sockret tills rabarberna har mjuknat efter cirka 5-10 minuter.
  7. Nötströssel
    Finhacka mandeln och lägg rosta dem sedan i en stekpanna tills dem har fått en fin gyllenbrun färg.
  8. Grädde
    Vispa grädden tills den blir fluffig.
  9. Servering
    Varva marängerna med grädde, glass och rabarberkompott i lite större genomskinliga serveringsglas och toppa med nöttströsslet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept