Rödbetssoppa med getost

Rödbetssoppa med getost
Foto: TV4

Rödbetssoppa med getost

Av: Malin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Receptet på rödbetssoppa med getost och chilifröblandning är beräknat till fyra personer.

Vintips från Malin
Jules Muller Gewürtztraminer, nr 6702, 102 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Fröblandning med chili

  • 50 g pumpa- och solrosfrön
  • 1 tsk chilipulver

Rödbetssoppa

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 1,25 kg rödbetor, förkokta och skalade
  • 7 dl grönsaksbuljong, varm
  • 0,5-1 dl apelsinjuice (efter smak)
  • 100 g getost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Rostade frön

  1. Torrosta de blandade frösorterna och chilipulvret i en liten stekpanna under omrörning i 2 - 3 min.

Rödbetssoppa

  1. Fräs löken och sellerin i lite olivolja på svag värme.
  2. Hacka rödbetorna och lägg dem i en mixer tillsammans med löken, sellerin och buljongen.
  3. Mixa det tills det är slätt och tillsätt apelsinjuicen mot slutet.
  4. Krydda generöst med salt och svartpeppar.
  5. Värm soppan försiktigt och servera den med smulad getost och toppa med chilifröblandningen.