Pasta- och bönsoppa

Pasta- och bönsoppa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g torkade bondbönor eller 400 g färska
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st liten chilifrukt, finhackad
  • 2 st selleristjälkar med blad, finhackade
  • 1 st finhackad morot
  • 1 l vatten
  • 2 st basilikablad plus några extra att garnera med
  • 300 g pasta
  • 2 st stora tomater, skållade, urkärnade och hackade
  • 1 dl Soyabönor
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blötlägg de torkade bönorna i 12 timmar.
  2. Skölj och koka de ca 2 timmar, eller tills de har blivit mjuka.
  3. Om de är färska kokas de i ca 30 minuter.
  4. Ta bort ca en fjärdedel av de kokta bönorna och mixa i en matberedare och sätt de åt sidan.
  5. Värm upp olja i en panna och tillsätt lök, vitlöken, chilin, selleri och moroten och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt vatten, salt och basilikan, lägg sedan i de mixade och hela bönorna.
  7. Låt koka upp lägg sedan i pastan som får koka till de blir al dente, ca 8 minuter.
  8. Låt sedan så i några minuter, vänd ned tomater och ärtor och servera i skålar och ringla lite god olivolja och strö riven parmesanost över och dekorera med basilikabladen innan servering.
  9. Gott med rostat surdegsbröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept