Sirapsstekt kålrot med valnötter

Från Nyhetsmorgon

Sirapsstekt kålrot med krossade valnötter, ett recept från Malin Söderströms vegetariska julbord.

17 december 2012
Visa mer

Du behöver

  • 500 g kålrot
  • 25 g smör
  • 2 msk sirap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • 200 g valnötter

Gör så här

  1. Skala och skär kålroten i grova stavar, blancha lätt, dvs lägg ned i kokande saltat vatten och koka ca 3 minuter, lyft och kyl ned.
  2. Hetta upp smöret i en panna, stek kålroten, när den börjar få färg ringlas sirapen över, låt få en vacker karamelliserad färg.
  3. Droppa över vinäger och krydda lätt med vinäger och salt.
  4. Lägg upp på ett fat, gärna med fräst repad grönkål. Rosta valnötterna lätt (bäst blir i ugnen) krossa dom grovt och strö över kålroten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept