Rostad brysselkål med getost

Rostad brysselkål i en sallad med getost och blodapelsin, ett recept från Malin Söderströms gröna julbord.

17 december 2012

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 0,5 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • 150 g svensk getost
  • 2-3 st blodapelsiner

Gör så här

  1. Putsa brysselkålen om det behövs. Dela i mitten om dom är större.
  2. Lägg i en ugnsfast form.
  3. Skär löken i fina klyftor och lägg med brysselkålen, ringla oliolja över och salta och peppra lätt.
  4. Rosta i 200 grader ca 15 minuter. Skaka om plåten då och då.
  5. Lägg upp på serveringsfat och smula getosten över. Filea apelsinerna och strö dem över brysselkålen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept