Len äggröra med löjrom och krasse

Från Nyhetsmorgon

Malin Söderströms recept på len äggröra med löjrom och krasse samt hembakt knäckebröd.

30 november 2012
Visa mer

Du behöver

Äggrora

  • 8 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1,5 dl brynt smör

Knäckebröd

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rågmjöl
  • 5 g salt
  • 4 tsk kummin eller annan fin krydda
  • 50 g jäst
  • 1 dl vatten

Till servering

  • 1 ask krasse
  • 150 g löjrom
  • Svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Äggröra
    Rör samman ägg och grädde, salta lätt och rör under moderat värme till en äggröra. Klicka i det brynta smöret. Mixa slät med stavmixer, salta lätt.
  2. Knäckebröd
    Arbeta samman degen, Låt jäsa i 1 timme, baka ut tunt. Baka i het ugn. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept