Granatäpplesallad

15 min
Från Nyhetsmorgon

Fräsch sallad med tunt skivad fänkål, sticklök och endive. Strösslas med granatäpplekärnor.

24 december 2013
Visa mer
15 min

Du behöver

  • 2 fänkål
  • 1 endive
  • 2 granatäpplen
  • 2 sticklökar

Gör så här

  1. Skiva fänkålen tunt på en mandolin. Skiva även endiven tunt, gärna på längden. Lägg i kallt vatten att krispa till sig. Låt rinna av ordenligt och lägg upp på ett generöst fat.
  2. Slå granatäpplet med en träslev så att kärnorna lossnar. Dela granatäpplen i mitten och slå ur kärnorna ur äpplena över fänkålen och endiven.
  3. Skiva sticklöken tunt och strö över.
  4. En vinägrett eller citronett är toppengott på toppen. Men det kan också vara gott med en "rena" grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept