Blodapelsinsallad med kaprisvinägrett

15 min
Från Nyhetsmorgon
Jul

Frisk sallad med blodapelsin, kapris och röd lök. Utmärkt som tillbehör på julbordet.

24 december 2013
Visa mer
15 min

Du behöver

  • 4 blodapelsiner
  • 1 tsk honung
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk kapris
  • lite gröna blad, ex spenat, frisé, ruccola

Gör så här

  1. Skala blodapelsinen med kniv, skiva apelsinen i skivor och lägg på ett fat.
  2. Rör samman honung, vinäger och olja till en dressing.
  3. Finhacka rödlöken och grovhacka kaprisen och rör ned i dressingen.
  4. Ringla dressingen över, ta några rejäla tag med svartpepparkvarnen och toppa med gröna blad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept