Rabarbersoppa med yoghurtpannacotta

Från Nyhetsmorgon

Mumsig rabarbersoppa med pannacotta på honungsyoghurt och vaniljstång.

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

Soppa

  • 1 kg rabarber
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 st kanelstång
  • 1 krm kardemumma
  • 1 st apelsin

Yoghurtcrème

  • 1 dl grädde
  • 0,5 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad
  • 1 msk honung
  • 3 dl honungsyoghurt

Gör så här

  1. Rabarbersoppa med yoghurtpanna cotta
    Skala hälften av rabarbern och skär i grova slantar. Lägg i en kastrull och slå på vin och vatten, lägg ned socker, kanelstång och kardemumma.Tvätta apelsinen och skala med en potatisskalare en remsa 1x5 cm och lägg ned med rabarbern. Låt allt få ett sakta uppkok, låt det puttra i knappt 10 minuter.
  2. Skala under tiden resterande rabarber och skär i smala strimlor, s.k julienne. Sila den kokta rabarbern genom en sil så att den sönderkokta rabarbern och kryddorna kommer bort. Lägg ner den skurna rabarbern i lagen och låt den mjukna. Kyl ned soppan i kylen eller servera den varm.
  3. Yoghurtcrème: Koka upp grädden med vaniljstången skuren på längden och urskrapad. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Låt grädden få ett uppkok till, dra av från värmen. Krama ur vätskan från gelatinbladen och rör ned i den varma vaniljgrädden så gelantinet löser sig. Rör ned yoghurten och ställ blandningen kallt, rör lite då och då. När den börjar stelna, fyll upp i vattensköljda portionsfo
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept