Färgstark soppa à la Rosén

Rödbetssoppa
Foto: tv4

Färgstark soppa à la Rosén

Av: Malin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 minuter

Snabblagad rödbetssoppa med smak av apelsin är en färgrik förrätt. Här toppas den med getost och en chilifröblandning.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fröblandning med chili

  • 500 g blandade frön (t ex pumpa, solros och sesam)
  • 1 tsk chilipulver

Rödbetssoppa

  • 1 schalottenlök, hackad
  • 2 selleristjälkar
  • olivolja
  • 1,25 kg färdigkokta rödbetor
  • 7 dl hönsbuljong, varm
  • 0,5-1 dl apelsinmarmelad
  • 100 g getost

Gör så här

  1. Torrstek de blandade frösorterna och chilipulvret i en liten stekpanna under omrörning i 2-3 minuter.
  2. Fräs schalottenlök och selleri i lite olivolja på svag värme.
  3. Hacka rödbetorna och lägg dem i en mixer tillsammans med lök, selleri och buljong. Mixa tills det är slätt, tillsätt apelsinmarmelad mot slutet.
  4. Krydda generöst med salt och svartpeppar.
  5. Värm soppan försiktigt och servera den med getost och chilifröblandningen som strös över.

Dryck
artnr 7469 Königsmosel Riesling.