Västerbottensglass med hjortronmylta

15 min + 3h frysning
4 ger ca 4 dl mylta)
västerbottensglass
Foto: tv4

En svensk pärla - glass med västerbottensost och hjortronmylta.

Detta recept kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 april 2014
15 min + 3h frysning
4 ger ca 4 dl mylta)

Du behöver

Västerbottenglass

  • 100 g västerbottensost
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggvitor

Hjortronmylta

  • 250 g frysta hjortron
  • 0,5 vaniljstång
  • 125 g strösocker

Gör så här

  1. Västerbottenglass
    Riv osten ganska grovt.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt.
  3. Vispa grädde med vaniljsocker.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  5. Blanda osten med de vispade gulorna och grädden. Vänd till sist ner äggvitorna. Häll i form och frys i minst 3 timmar. Ta fram 15-20 minuter innan servering.
  6. Hjortronmylta
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  7. Lägg hjortron, socker och vaniljfrön i en bunke. Rör försiktigt så att hjortronen inte går sönder, låt stå i kyl i minst en timme. Rör försiktigt med jämna mellanrum.
  8. Servering
    Servera västerbottensglassen med hjortronmyltan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept