Melonbomb

Melonbomb
Foto: TV4

Melonbomb

Av: Malin - Hässleholm

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

45 min

Melon serveras med färska havskräftor marinerade i het chili, vitlök, citron och lime.

Dryck
Det sydafrikanska vinet Drostdy Hof Chardonnay Semillon 2012 har en torr, mycket fruktig smak med fräsch syra och inslag av cit¬rus, tropisk frukt, melon och fat. Gör sig utmärkt till rätter med skaldjur.
Art.nr: 15517 Ursprung: Sydafrika
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Marinerade skaldjur

  • 400 g färska havskräftor (ok enligt WWF’s riktlinjer)
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • 0,5 chilifrukt (efter smak och tycke)
  • 1 krm torkad chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g färska räkor, msc-märkta
  • 400 g färska havskräftor (ok enligt WWF’s riktlinjer)
  • 1 citron
  • 1 limefrukt
  • 0,5 chilifrukt (efter smak och tycke)
  • 1 krm torkad chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök

Melonbomb

  • 3 meloner (valfria, små efter smak och tycke)
  • 3 meloner (valfria, små efter smak och tycke)

Till garnering

  • 4 färska basilikablad
  • 4 tandpetare
  • 4 färska basilikablad
  • 4 tandpetare

Gör så här

Marinad

  1. Börja med att koka havskräftorna i 3-6 min beroende på hur stora de är. Är de små koka i 3 min, är de stora koka i 6 min.#
  2. Pressa ur saften från citronen och limen i en bunke. Blanda i den torkade chilin.
  3. Skala vitlöken och pressa ner den med en vitlökspress i citronblandningen.
  4. Kärna ur den halva chilifrukten och tärna i små bitar. Häll i chilin i blandningen och rör om.
  5. Skala de kokade havskräftorna noggrant och skölj dem sedan i kallt vatten. Lägg därefter kräftorna i den heta citron- och chilimarinaden. Rör om försiktig och se till så att alla kräftorna doppas i marinaden. Lägg sedan lock på och ställ in i kylen tills servering. Dock minst i en halvtimme.

Melonbomb

  1. Kärna ur och tärna de valfria melonerna och lägg sedan i ett cocktailglas.#
  2. Ta ut de marinerade kräftorna ur kylen. Häng kräftorna på cocktailglasets kant och toppa med ett basilikablad som garnering, Klart att servera!