Melonbomb

45 min
4
Melonbomb
Foto: TV4

Melon serveras med färska havskräftor marinerade i het chili, vitlök, citron och lime.

Dryck
Det sydafrikanska vinet Drostdy Hof Chardonnay Semillon 2012 har en torr, mycket fruktig smak med fräsch syra och inslag av cit¬rus, tropisk frukt, melon och fat. Gör sig utmärkt till rätter med skaldjur.
Art.nr: 15517 Ursprung: Sydafrika
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 september 2014
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45 min
4

Du behöver

Marinerade skaldjur

  • 400 g färska havskräftor (ok enligt WWF’s riktlinjer)
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 0,5 chilifrukt (efter smak och tycke)
  • 1 krm torkad chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g färska räkor (msc-märkta
  • 400 g färska havskräftor (ok enligt WWF’s riktlinjer)
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 0,5 chilifrukt (efter smak och tycke)
  • 1 krm torkad chili
  • 1 klyfta vitlök

Melonbomb

  • 3 valfria, små meloner efter smak och tycke.
  • 3 valfria, små meloner efter smak och tycke.

Till garnering

  • 4 basilikablad
  • 4 tandpetare
  • 4 basilikablad
  • 4 tandpetare

Gör så här

  1. Marinad
    Börja med att koka havskräftorna i 3-6 min beroende på hur stora de är. Är de små koka i 3 min, är de stora koka i 6 min.
  2. Pressa ur saften från citronen och limen i en bunke. Blanda i den torkade chilin.
  3. Skala vitlöken och pressa ner den med en vitlökspress i citronblandningen.
  4. Kärna ur den halva chilifrukten och tärna i små bitar. Häll i chilin i blandningen och rör om.
  5. Skala de kokade havskräftorna noggrant och skölj dem sedan i kallt vatten. Lägg därefter kräftorna i den heta citron- och chilimarinaden. Rör om försiktig och se till så att alla kräftorna doppas i marinaden. Lägg sedan lock på och ställ in i kylen tills servering. Dock minst i en halvtimme.
  6. Melonbomb
    Kärna ur och tärna de valfria melonerna och lägg sedan i ett cocktailglas.
  7. Ta ut de marinerade kräftorna ur kylen. Häng kräftorna på cocktailglasets kant och toppa med ett basilikablad som garnering, Klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept