Citronsorbet med vaniljvarma hallon

15-20 min
4
Spela video Citronsorbet med vaniljvarma hallon
Foto: TV4

Enkel citronsorbet serveras med vaniljkokta hallon och en kvist mynta

Dryck
Brown Brothers Late Harvest Orange Muscat & Flora 2010 har en stor utvecklad doft av blommor, torkad frukt, honung och apelsin. Halvsöt, rik och elegant smak med brända toner, frukt och citrus mynnar ut i en lång eftersmak. Perfekt till desserter med frukt och bär. Art.nr: 81859(bs) Ursprung: Australien
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

2 september 2014
15-20 min
4

Du behöver

Sorbet

  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 1 dl pressad citron och lime (ca 1,5 citroner och 1,5 lime)

Varma hallon

  • 150 g hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk strösocker
  • 4 kvistar mynta

Gör så här

  1. Sorbet
    Koka upp vatten och socker i 2 minuter. Låt därefter sockerlaget svalna i ca 15 minuter.
  2. Vispa upp äggvitorna poröst med en elvisp. Blanda sockerlagen med äggvitorna. Pressa därefter ur saften från citronen och limen i blandningen.
  3. Häll sedan blandningen i en glassmaskin och låt sorbeten ligga i den arbetande glassmaskinen i ca 10-15 minuter.
  4. Varma hallon
    Värm upp hallon i en kastrull. Blanda i vaniljsocker och strösocker. Mixa sedan hallonen till en slät sås med en hushållsmixer. Servera till sist med en kvist mynta som topping.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept