Aubergine och mozzarellagratäng

45 min
4
Aubergine och mozzarellagratäng
Foto: TV4

Varm vegetarisk rätt gjord på aubergine. Serveras med mixad ruccolasallad.

Vintips från Malena
I Castei Ripasso ifrån Valpolicella art nr 22409

Malena bjöd även på

Svamprisotto


Italiensk chokladkaka


Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 juni 2011
Visa mer
45 min
4

Du behöver

Aubergine

  • 1 kg aubergine
  • 1 msk salt

Tomatsås

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kg tomater, små ekologiska
  • En burk soltorkade tomater
  • 2-3 tsk kapris
  • basilika

Topping

  • 300 g mozzarella
  • basilika
  • 75 g parmesan
  • Salt
  • peppar

Gör så här

  1. Aubergine
    Skär auberginen i tunna skivor, häll salt över och låt stå i kylen över natten.
  2. Skölj auberginen på morgonen och lägg det på en handduk.
  3. Hetta upp oljan.
  4. Det ska vara mycket hett.
  5. Stek aubergineskivorna på båda sidor, lägg upp dem på ett fat.
  6. De får gärna ha lite färg.
  7. Tomatsås
    Värm ugnen till 180 grader.
  8. Hetta upp oljan på medelvärme, stek vitlök, lägg i basilikan, kapris, soltorkade tomater låt stå och puttra i 10 minuter.
  9. Topping
    Lägg sedan i en ugnsfast form aubergine, tomatsås, mozzarella, och toppa med parmesan.
  10. Lägg formen i ugnen i cirka 40 minuter.
  11. Strö över basilika till serveringen
  12. Sallad
    Färdig toscansk sallad plus ekologisk ruccola och valnötter.
  13. Servera salladen med dressing på olja, salt och citronsaft och lite rivet citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept