Makaronipudding med musslor och curry

Makaronipudding med musslor och curry
Foto: TV4

En annorlunda och spännande kombination. De currykokta musslorna passar utmärkt ihop med den milda makaronipuddingen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 nät blåmusslor,färska
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk curry,orientalisk

Makaronipudding:

  • 3 st ägg
  • 250 g kesella
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl pasta,kokt
  • 0,5 dl ost,riven
  • rucolablad,till servering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar. Blanda i pastan och lägg i en smord form. Strö över ost och grädda i ca 20 minuter.
  2. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet. Koka musslorna i vinet och curryn i 4 minuter under lock. Släng musslor som inte öppnat sig.
  3. Lägg upp musslorna vackert med puddingen. Dekorera med rucolablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept