Majssoppa

Majssoppa
Foto: TV4

Den här matiga soppan är fyllig i smaken och har en vacker gul färg. I soppan ingår färsk majs som är rik på stärkelse och därför reder soppan. Den garneras med köttbitar och hackat ägg.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 8,5 dl köttbuljong
  • 1 burk majskorn
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • några droppar gul hushållsfärg
  • 225 g lövbiff
  • 1 msk smör
  • 1 hårdkokt ägg

Gör så här

  1. Koka upp köttbuljongen och lägg i majskornen. Koka under omrörning tills de mosar sig. Tillsätt salt, peppar och gul hushållsfärg. Låt småputtra i 10 minuter.
  2. Skala och hacka ägget. Strimla lövbiffen och skär den sedan tvärs över i små bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttbitarna.
  3. Fördela soppan i varma tallrikar, lägg ner köttbitarna och garnera med hackat ägg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept