Majsplättar med ris

Majsplättar med ris
Foto: TV4

Jättegod lunch- eller kvällsrätt, som även kan serveras som tillbehör till kötträtter. Majsplättar är också en bra bufférätt. Servera med kokt ris och sweet chili-sås.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 tsk jäst
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl majskorn
  • 4 tsk neutral olja
  • 1 msk finskuren gräslök

Till servering:

  • 4 portioner kokt ris
  • sweet chili-sås

Gör så här

  1. Lös upp jästen i lite mjölk och vispa sedan ihop det med resten av mjölken, mjöl, salt och socker. Låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Låt majskornen rinna av väl. Skär gräslöken smått och vispa upp äggen i en skål. Blanda de uppvispade äggen, de väl avrunna majskornen och margarinet/oljan i smeten. Rör ner gräslöken.
  3. Stek plättarna i en plättlagg. Servera med kokt ris och sweet chili-sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept