Majskycklingbröst, linguine med ramslökspesto samt vårprimörer

40 m
4
Från Nyhetsmorgon

Stekt majskyckling med hemgjord ramslökspesto, linguine och stekta primörer.

Bengt Frithiofssons vintips: 74201 Borgogno, Barbera d` Alba Superiore 2013 (5 solar)

Bengans favorit: 2815 Crozes Hermitage, Cavde de Tain 2013, Cotes du Rhone (5 solar)

8 april 2016
Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 4 majskycklingbröst, gärna med skinn
  • 400 g linguine
  • 100 g ramslök
  • 1 dl olivolja
  • 30 g rostade pinjenötter
  • 50 g parmesan
  • 1 bunte grön sparris
  • 1 liten knippe morötter
  • 8 rädisor
  • 2 knipplökar
  • olivolja, att steka i
  • citron, några droppar pressad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Börja med peston. Lägg ramslök och pinjenötter i en stor mortel. Mortla till en grön röra. Tillsätt oljan och parmesan och rör om. Eller lägg alla ingredienser förutom osten i en smal bunke och kör med stavmixer. Blanda i parmesan till sist. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingbrösten i olivolja så de får fin färg runtom. Lägg i en ugnsfast form och låt steka klart i ugnen till 68 grader innertemperatur. Detta tar ca 10-15 minuter beroende på hur länge du brynt kycklingen innan.
  4. Skär bort nederdelen av sparrisen, dela morötterna och löken på längden. Stek i olivolja. Pressa lite citron på och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan al dente, 1 minut kortare än anvisningstid. Blanda med peston.
  6. Skiva kycklingbrösten och servera genast med ramslökspastan och vårprimörer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept