Majs-, potatis- och bönmos

Majs-, potatis- och bönmos
Foto: TV4

Receptet till det här goda tillbehöret kommer från Kenya. Hur mycket grönsaker du vill ha i moset är en smaksak, men irio (som det kallas i Kenya) innehåller alltid kokt majs och bönor. I Kenya äter man moset som huvudrätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 medelstora potatisar
  • 250 g spenat
  • 1 dl kokta kidneybönor
  • 250 g majskorn
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i små bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det täcker, lägg på lock och koka potatisen i 10 minuter.
  2. Hacka spenaten grovt och lägg i den tillsammans med kidneybönorna och majsen i kastrullen. Koka grönsakerna i 5 minuter.
  3. Häll av vattnet och spar det. Lägg i en klick smör i grönsakerna och krydda med salt och peppar. Mosa grönsakerna med en potatisstöt och rör om, spä med kokvattnet tills konsistensen är lagom tjock. Servera moset hett.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept