Västerbottenpinnar

Västerbottenpinnar
Foto: ULF HUETT

Fiskpinnar rullade i västerbottenost och krispiga cornflakes.

Servera Västerbottenpinnarna med en yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, massor av grönsaker och ugnsbakad potatis.

1 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lax
  • 3 krm salt
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl krossade cornflakes
  • Smör och rapsolja till stekningen

Gör så här

  1. Riv osten på ett rivjärn.
  2. Krossa cornflakes.
  3. Blanda i en skål.
  4. Vispa ägget i en ny skål, så allt blir gult.
  5. Häll mjölet på en tallrik.
  6. Skölj, torka av och dela laxen i pinnar eller någon annan form.
  7. Salta på båda sidorna.
  8. Vänd laxen först i mjöl, sedan ägg och sist i ost- och cornflakesblandningen.
  9. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.
  10. Stek västerbottenpinnarna i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept