Minikockarnas bearnaisesås

20 min
Från Nyhetsmorgon

Maja och Victor från Sveriges yngsta mästerkock bjöd på bearnaisesås i Nyhetsmorgon.

11 juni 2014
Visa mer
20 min

Du behöver

  • schalottenlök
  • rödvinsvinäger
  • vitpepparkorn.
  • 3 äggulor
  • 300 g smör
  • körvel
  • persilja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Smält smöret, ställ sedan åt sidan och låt svalna något.
  2. Rör sönder äggulorna. Skala och finhacka schalottenlök, tillsätt den till äggulorna.
  3. Rör ner rödvinsvinäger. Sjud sedan blandningen under vispning tills såsen börjar tjockna.
  4. Vispa i det smälta smöret, droppvis i början, sedan i en fin stråle.
  5. Smaksätt såsen med persilja, körvel, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept