Grillad frukt på spett

35 m
4
Grillad frukt på spett
Foto: Lena Holmsäter

När varmrätten är uppäten smakar det gott med en läcker dessert. Vad passar bättre efter grillmåltiden än grillad frukt?

Oftast har vi gott om glöd kvar i grillkolen när köttet eller fisken grillats klar. Fasta frukter passar att grilla på spett.

24 maj 2010
Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 1 apelsin
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 1 plommon
  • 4 tsk smör
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 vaniljstång
  • 4 msk riven mörk choklad, 70%

Du behöver också

  • grillspett av trä
  • 4 st folieark

Gör så här

  1. Lägg träspetten i blöt i 20 minuter.
  2. Skölj frukten och skär den i jämnstora bitar. Trä upp fruktbitarna på spetten och lägg varje spett på ett folieark.
  3. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg på 1 tsk smör, 1/2 tsk kanel, lite vaniljfrön och 1 msk riven choklad i varje paket. Förslut folien väl.
  4. Låt foliepaketen ligga på grillen i ca 10 minuter före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept