Senapsfyllt kycklingbröst med dragonsås och rotmos

40 min
4

Att fylla olika sorters kött är ett bra sätt att få ut smaken i hela biten. Man kan testa sig fram och fylla kycklingen med olika saker än senap; pressad vitlök, italienska kryddor, färska örter, honung...

15 november 2007
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Senapsfyllt kycklingbröst:

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 knippen färsk dragon
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning

Dragonsås:

  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 tsk ättika, 12´%
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Rotmos:

  • 200 g kålrötter
  • 200 g morätter
  • 400 g potatis
  • 200 g persiljerot
  • 100 g naturell färskost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg upp kycklingfiléerna på en plastskärbräda och skär försiktigt upp dem så att de går att vika upp. Bred på senap efter smak och lägg i dragon, salt och peppar. Sy igen filéerna med tandpetare.
  2. Värm upp en rymlig stekpanna eller en gryta och bryn kycklingbrösten på båda sidorna i smör och ta sedan upp dem.
  3. Klicka smör i pannan och låt smälta. Tillsätt mjölet och vispa in det i smöret. Slå på vatten och kycklingfond och låt koka upp. Smaksätt med lite ättika, honung, salt och peppar.
  4. Lägg i kycklingbrösten och låt de puttra med under lock tills de är färdiga. Strö över dragon och servera.
  5. Skala alla rotsaker och skär dem i grova bitar. Koka upp saltat vatten och lägg i kålroten, moroten och persiljeroten. Lägg i potatisen efter 15 minuter och koka tills rotfrukterna är klara. Häll då av vattnet i en bunke.
  6. Stampa rotsakerna grovt med en potatisstöt. Klicka i färskosten och smaka av med salt och peppar. Späd med lite av det avhällda vattnet. Stampa igen och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med rotmoset och skeda över lite sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept