Saffranspannkaka

8

Du behöver

  • 7 dl färdigkokt risgrynsgröt, avsvalnad
  • 1 msk okryddat brännvin
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk salt
  • 3 stora ägg eller 4 små
  • 1 dl hackad sötmandel
  • ev mandelspån till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Lägg saffran i brännvin och låt dra i minst 20 minuter.
  2. Rör ihop saffran, socker, kardemumma, salt, ägg och sötmandel med gröten.
  3. Blanda väl och slå i allt i en smord ringform.
  4. Strö ev över lite mandelspån och grädda i ugnen ca 25 minuter. Känn efter med en sticka att saffranspannkakan inte är kladdig, då är den klar.
  5. Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och salmbärssylt (sylt speciellt från Gotland av bär som heter just salmbär) eller annan sylt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept